Házhozszállításunk Magyarország egész területén 2490 Ft, 20 kg súlyhatárig.

Kosár

X
A kosár üres

Mire jó a bükkfaszén

Kohászat:

  • Korábban a faszenet használták a kohászatban is, ma már a kovácsműhelyekben vagy akár harangöntődékben is jó szolgálatot tesz a keményfából készült faszén. Hiába próbáltak ezekben a műhelyekben dolgozni gázzal, vagy rendes szénnel, egyik sem volt olyan jó, mint a faszén. Nem volt elég hője, és az így öntött vas is törékeny lett. Így hiába akarták külföldre eladni, az nem volt jó minőségű.

Orvoslás:

  • Az orvosi szén, a tisztított faszén, aktivált szén néven ismert anyag nagyon fontos és nemcsak a sürgősségi terápiában. Ott mindenképpen, hiszen számos olyan mérgezés fordul elő, ahol a legfontosabb teendő a beteggel aktív szénoldatot itatni, a kérdéses méreganyagok megkötése céljából.
  • Általában mondhatjuk, hogy a táplálkozás következtében a szervezetben lévő idegen anyagok, nehezen lebomló maradvány-vegyületek megkötésében igen hasznos a faszén, tehát ilyen értelemben „egyszerű tisztítószerként” is működik.

Háztartás:

  • Helyezzen néhány faszén brikettet egy tálra (ne takarja le), és tegye be néhány napra a hűtőszekrénybe. A szag el fog „illanni”.
  • Helyezzen néhány faszén brikettet a szerszámosládába, hogy távol tartsa a rozsdát szerszámaitól. A kréta és a szilikagél is jó megoldás lehet.
  • Ha a könyvei üvegajtós könyvszekrényben sorakoznak, könnyen penészesek és dohosak lesznek, mert az ajtók benntartják a nedvességet. – Szabaduljon meg a nyirkosságtól – és egyúttal a penésztől meg a dohszagtól is – néhány faszén brikettel. A könyvek szárazak maradnak, és minden gondja egy csapásra megoldódik.